Bintang Media Sosial Serang Teman Lelaki di Las Vegas Cosmopolitan Sebelum Mati Ditikam
toto

Bintang Media Sosial Serang Teman Lelaki di Las Vegas Cosmopolitan Sebelum Mati Ditikam

Model media sosial yang mendapat perhatian negara kerana didakwa menikam hingga mati teman lelakinya di Miami dituduh melakukan insiden ganas sebelum pragmatic play ini. Ia berlangsung tahun lepas di The Cosmopolitan di Las Vegas Strip.

Courtney Clenney dan Christian Obumseli
Courtney Clenney dan Christian Obumseli, digambarkan di atas. Kedua-duanya berada dalam hubungan yang huru-hara, dan Clenney telah ditangkap kerana kematiannya. (Imej: Instagram)
Courtney Clenney, 26, didakwa dengan pembunuhan tahap dua atas kesalahan membunuh Christian Obumseli, 27, pada 3 April lalu. Dia ditahan minggu lalu di Hawaii.

Tetapi beberapa bulan sebelum itu, pada Julai 2021, ketika mereka berdua menginap di The Cosmopolitan, Clenney didakwa dengan bateri domestik , lapor KLAS , sebuah stesen TV tempatan. Pertuduhan itu kemudiannya digugurkan.

Dia didakwa membaling gelas ke kepala Obumseli pada 27 Julai selepas pasangan itu bertelagah. Clenney juga mengaku kepada Jabatan Polis Metropolitan Las Vegas (LVMPD) bahawa dia telah menolak Obumseli, kata laporan itu. Tetapi Obumseli didakwa telah mencengkam rambutnya dan meletakkan penumbuknya ke lehernya, lapor KLAS berdasarkan dakwaannya.

Clenney mempunyai dua juta pengikut di Instagram. Dia juga muncul di OnlyFans. Dia juga menggunakan nama Courtney Tailor di media sosial.

Butiran tikam
Kes tikaman di Miami berlaku di apartmen pasangan itu. Obumseli meninggal dunia akibat luka tikaman sedalam lapan sentimeter di dada, dedah pegawai. Clenney mendakwa Obumseli memegang tekaknya dan menolaknya ke dinding. Clenney kemudian mengambil pisau dapur. Dia kemudian melemparkannya ke arahnya, kerana dia berada kira-kira 10 kaki jauhnya.

Peguam Clenney, Frank Prieto, berkata tindakannya adalah untuk mempertahankan diri, lapor New York Post . Dia mengakui pasangan itu berada dalam hubungan “kecoh”. Tetapi dia menyalahkan lelaki yang mati dan Live Sgp Pools memanggilnya “pendera,” kata Post .

Dia akan memanipulasi dan mendera Courtney secara peribadi apabila dia fikir tiada sesiapa di sekelilingnya,” kata Pietro dipetik.

Tetapi berdasarkan siasatan polis, dia didakwa kerana menikam. Minggu lalu, dia mengetepikan ekstradisi semasa perbicaraan mahkamah di Hawaii. Awal minggu ini, Clenney berada dalam tahanan di Pusat Tahanan Hawaii Timur.

Dia berada di Kepulauan Hawaii untuk menjalani rawatan di kemudahan pemulihan, lapor Post . Dia mengalami penyalahgunaan bahan dan gangguan tekanan selepas trauma, tambah laporan itu.

Ibu bapa Obumseli berkata mereka berasa lega Clenney telah ditangkap. Mereka telah menyatakan mereka mahu melihat dia dihukum penjara seumur hidup, lapor TMZ , melalui kenyataan daripada peguam Obumselis, Larry Handfield.

Penderaan Ditangkap pada Pita
Pasangan itu dilaporkan telah mengalami banyak pertikaian dan konfrontasi ganas sepanjang hubungan mereka. Polis Miami bertindak balas ke kediaman macau hari ini pasangan itu empat kali atau lebih untuk menyiasat laporan pertikaian rumah tangga, kata Handfield kepada Miami Herald .

Pada bulan Februari, kedua-duanya bergaduh secara fizikal di dalam lif. Ia ditunjukkan dalam video yang dikeluarkan baru-baru ini oleh Peguam Negara Miami-Dade Katherine Fernandez Rundle.

“Hubungan ganas dan toksik selama 2 tahun individu ini tidak perlu berakhir dengan tragedi dengan pembunuhan Christian sebagai mangsa keganasan rumah tangga,” kata Fernandez Rundle dalam catatan Facebook.