Jualan Kindred Mulling, Nama Besar Dilaporkan Merosot
toto

Jualan Kindred Mulling, Nama Besar Dilaporkan Merosot

Pengendali Unibet mempertimbangkan penjualan mungkin hasil daripada macau hari ini Pengurusan Corvex Keith Meister yang menggesa syarikat itu berbuat demikian. Dana lindung nilai Meister mengambil alih kepentingan dalam Kindred awal tahun ini, dengan cepat menggandakannya kepada 10.12% pada suku kedua , memberikannya cache yang diperlukan untuk mendorong penyusunan semula atau penjualan.

Laporan menunjukkan Kindred mendekati pesaing Eropah 888 Holdings, Entain Plc (OTC:GMVHY) dan pengendali buku sukan Jerman Tipico. Ia juga bercakap dengan firma ekuiti swasta Apollo Global Management (NYSE:APO) dan Blackstone (NYSE:BX) mengenai transaksi.

Permodalan pasaran Kindred kini berlegar sekitar $1.72 bilion, menjadikannya mudah dihadam untuk mana-mana calon pelamar yang disebutkan di atas. Tetapi syarikat-syarikat tersebut dilaporkan enggan memajukan perbincangan atas dasar syarikat Sweden itu perlu menyegarkan pendekatannya untuk beroperasi dalam pasaran terkawal.

Tinjauan Eropah yang mesra
Mana-mana pembeli yang mempertimbangkan untuk berpindah pada Kindred akan membuat pertaruhan di Eropah, yang merupakan rumah kepada salah satu pasaran permainan terbesar dan paling matang di dunia.

Di sana, Kindred baru-baru ini meninggalkan Jerman dan sedang bergelut dengan masalah undang-undang di Norway . Bulan lalu, pengendali berkata ia akan memasuki semula Belanda .

Kami mempunyai tempoh yang menarik di hadapan kami dengan pasaran Data SGP Hari Ini Belanda yang sedang berjalan, pembangunan berterusan buku sukan proprietari kami, dan tidak kurang juga Piala Dunia 2022 yang berlangsung pada bulan November dan Disember. Kami juga menjangkakan angin kencang yang dialami pada suku lepas akan beransur-ansur berkurangan pada suku akan datang,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Henrik Tjärnström dalam satu kenyataan.

Pendedahan Kindred di Eropah mungkin menarik minat pelamar seperti 888 Holdings, yang baru-baru ini memperoleh aset antarabangsa William Hill. Atau ia boleh beralih kepada Entain jika syarikat itu ingin menambah bahagian dalam pasaran yang telah ditubuhkan. Bagi pihaknya, Apollo memiliki beberapa aset permainan Eropah dan sebelum ini telah dikhabarkan sebagai meminang orang lain.

Langkah Seterusnya untuk Corvex, Kindred
Dengan mengandaikan Kindred tidak berjaya mengenal pasti pembeli dan melaksanakan transaksi sedemikian, ia masih perlu dilihat bagaimana Corvex akan diteruskan. Tetapi dana lindung nilai Meister mempunyai rekod prestasi yang mempengaruhi bentuk perubahan lain pada syarikat di mana ia melabur, termasuk entiti perjudian.

Corvex ialah pelabur aktivis , bermakna apabila firma itu mengambil pegangan Data Sidney ekuiti dalam syarikat, ia biasanya mendorong perubahan. Itu boleh dalam bentuk jualan aset, spinoff, peningkatan ganjaran pemegang saham atau idea lain.

Firma Meister telah mendokumentasikan kejayaan dalam industri permainan, setelah menyertai lembaga MGM Resorts International (NYSE:MGM). Dia adalah antara pelabur yang mendorong syarikat perjudian menjana tunai dengan melepaskan aset hartanahnya. Dana lindung nilai berjaya dalam objektif itu, yang memuncak dalam MGM Growth Properties (NYSE:MGP) — tuan tanah utama MGM — yang diperoleh oleh VICI Properties (NYSE:VICI).