NeoGames Melengkapkan Tawarannya untuk Memperoleh Aspire Global
toto

NeoGames Melengkapkan Tawarannya untuk Memperoleh Aspire Global

NeoGames SA, penyedia loteri dalam talian yang terkemuka, mengumumkan pada 17 Januari 2022 bahawa ia telah membuat tawaran pemerolehan kepada Aspire Global plc, penyedia penyelesaian iGaming (B2B) berasaskan Malta untuk pasaran permainan dalam talian. Pemegang saham Aspire Global yang singapore pools menerima perjanjian itu akan menerima gabungan wang tunai dan saham yang baru diterbitkan dalam NeoGames.

Proses Pemerolehan Berjalan Seperti yang Dirancang walaupun Kelewatan Singkat
Setakat ini, lebih daripada 45 juta saham Aspire Global telah ditender dalam tawaran itu, yang menambah sehingga 98.2% daripada jumlah saham syarikat. Ini lebih daripada mencukupi untuk melepasi ambang 90% yang diperlukan untuk menutup perjanjian. Suruhanjaya Perjudian Gibraltar dan Pihak Berkuasa Persaingan Macedonia Utara juga telah meluluskan kelulusan mereka, yang bermaksud bahawa pemerolehan itu hanyalah satu kepastian. Memandangkan semua syarat untuk penyiapan telah dipenuhi, NeoGames mengisytiharkan bahawa tawaran mereka adalah tanpa syarat dan proses pemerolehan akan selesai.

Perjanjian itu sepatutnya ditutup pada 25 Mei 2022 tetapi kini telah dilanjutkan kepada 14 Jun 2022 untuk memberi peluang kepada pemegang saham Aspire Global yang tinggal untuk menerima perjanjian itu. Tarikh akhir tidak akan hk hari ini tertakluk kepada sebarang lanjutan lanjut dan perjanjian lewat tidak akan diterima. Sebuah jawatankuasa pengarah bebas Aspire Global, yang dibentuk selepas tawaran pengambilalihan, telah mengesyorkan agar mana-mana pemegang saham yang tinggal bersetuju.

Kedua-dua Perniagaan Berpeluang Mendapat Manfaat daripada Penggabungan
Aspire dapat mengembangkan pasaran Eropah dan Amerika Utara dengan ketara sebelum perjanjian itu dan menerima kebenaran untuk menawarkan rangkaian perkhidmatan penuhnya di Belanda. Ia juga menunjukkan peningkatan dalam hasil sebanyak 31.7% pada suku pertama, meletakkannya pada kedudukan yang kukuh. Tsashi Maimon, Ketua Pegawai Eksekutif Aspire Global, berkata bahawa penggabungan itu adalah “kesesuaian strategik.”

Beliau mengulas bahawa perjanjian itu adalah bukti betapa nilai syarikat telah meningkat sejak penyenaraian Nasdaq 2017 dan memberi jaminan kepada macau hari ini pemegang saham bahawa “objektif gabungan itu adalah untuk menjana nilai jangka panjang yang ketara.” Maimon kemungkinan besar akan menyertai NeoGames sebagai presiden dan ketua bahagian permainan permainan mereka yang baru ditubuhkan.

NeoGames turut menyatakan komitmennya terhadap penggabungan itu. Menurut Moti Malul, ketua eksekutif NeoGames, “NeoGames akan diposisikan untuk meningkatkan peluang pasaran kami yang boleh ditangani dengan ketara.” Syarikat itu juga menyatakan harapan bahawa penggabungan itu akan membolehkan perniagaan gabungan itu memperkukuh kehadiran pasaran sedia ada di AS dan berkembang ke kawasan dan wilayah baharu, seperti Amerika Latin dan Afrika. Gabungan perniagaan akan terus diterajui oleh Malul sebagai ketua eksekutif, dan lembaga pengarah semasa di NeoGames juga dijangka kekal tidak berubah selepas perjanjian itu.