Respons Dicurahkan Pada Pembatalan Lesen Poker Tilt Penuh
Uncategorized

Respons Dicurahkan Pada Pembatalan Lesen Poker Tilt Penuh

Gelombang kejutan keputusan semalam oleh Suruhanjaya Kawalan Perjudian Alderney (AGCC) untuk membatalkan lesen e-perjudian Full Tilt Poker terus dirasai di seluruh dunia poker.

Berikutan pengumuman keputusan oleh AGCC – di mana pengarah eksekutif organisasi, Andre Wilsenach , berkata bahawa Full Tilt Poker “pada asasnya mengelirukan (the) AGCC tentang integriti operasi mereka” – Full Tilt Poker mengeluarkan kenyataan yang pada dasarnya meletakkan tanggungjawab masa depan syarikat di atas ketua AGCC.

Dalam siaran akhbar yang diterima oleh PokerStrategy.com bertajuk “AGCC Deals A Blow To Full Tilt Poker Players As ‘Investor Close To A Deal’ Testimoni Diabaikan,” jabatan perhubungan awam Full Tilt menyatakan bahawa AGCC memilih untuk mengabaikan faktor yang terdapat perjanjian yang akan berlaku untuk pelabur/pembeli untuk syarikat yang diperangi. “Suruhanjaya mengumumkan keputusannya untuk membatalkan tiga daripada empat lesen operasi Full Tilt Poker, walaupun berat bukti yang dikemukakan pada pendengaran oleh Full Tilt Poker mengenai kepentingan pelabur untuk memperoleh syarikat itu,” kata kenyataan itu. “Keputusan Suruhanjaya untuk membatalkan lesen operasi Full Tilt Poker menjadikannya lebih sukar untuk melaksanakan penjualan syarikat dan dengan itu membayar balik pemainnya.”

Ini berlaku secara langsung dalam menghadapi apa yang dinyatakan oleh AGCC dalam pengumuman mereka tentang pembatalan itu. “Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa pembatalan lesen FTP tidak, seperti yang telah dicadangkan, menghalang pengaktifan semula perniagaan di bawah pemilikan dan pengurusan baharu,” kata kenyataan AGCC itu.

Jabatan Kehakiman AS , melalui pejabat mereka di Daerah Selatan New York , menawarkan kenyataan yang nampaknya menawarkan talian hayat kepada pemain. “Pada April 2011, Pejabat ini telah menandatangani perjanjian penggunaan nama domain dengan Full Tilt Poker,” kata kenyataan Jabatan Kehakiman. “Perjanjian itu, antara lain, secara jelas membenarkan Full Tilt Poker untuk mengembalikan dana pemain kepada pemain. Bagaimanapun, seperti yang didakwa oleh aduan yang dipinda pada 22 September, Full Tilt Poker sebenarnya tidak mempunyai dana pemain untuk dikembalikan kepada pemain.”

“Sebaliknya, aduan yang dipinda mendakwa bahawa Full Tilt Poker telah, antara lain, (a) memindahkan sejumlah besar deposit wang sebenar pemain kepada prinsipal syarikat, manakala (b) membenarkan ramai pemain terus berjudi, dan “menang ” dan “kalah,” dengan kredit hantu dalam akaun pemain mereka,” dakwa DoJ.

“Pada masa ini, Pejabat ini, bersama-sama dengan FBI dan agensi lain, sedang cuba untuk mengesan, mengamankan dan melucutkan sebanyak mungkin dana yang diperoleh daripada operasi penipuan yang dilakukan oleh Full Tilt Poker dan ahli lembaganya yang didakwa dalam aduan yang dipinda,” memo Jabatan Kehakiman menyimpulkan. “Pejabat juga sedang berusaha untuk mendapatkan dan memeriksa buku dan rekod Full Tilt Poker. Banyak buku dan rekod itu Togel SDY disimpan di luar negara. Pemulangan dana yang dilucuthakkan kepada mangsa penipuan yang didakwa mungkin mungkin, tetapi akan bergantung kepada beberapa faktor, termasuk keputusan litigasi yang berjaya, jumlah dana yang dirampas dan diarahkan dilucuthakkan oleh mahkamah,

Dunia poker profesional juga telah mempertimbangkan keputusan oleh AGCC. Di Twitter, Kathy Liebert dan Doyle Brunson membincangkan isu itu, dengan Liebert Tweeting, “Saya tidak pernah menyukai Howard atau FTP, tetapi saya tidak fikir mereka akan merosakkan reputasi dan kebebasan mereka untuk mencuri wang daripada pendeposit mereka.” Selepas Liebert mengeluarkan Tweet lain yang berkata, “Saya tidak percaya semua Pasukan FTP bertanggungjawab, tetapi Result SGP mereka bertanggungjawab untuk memulangkan berjuta-juta yang mereka terima,” Brunson menimpali dengan berkata, “Sayangnya, saya bersetuju.”

Pemain lain menyuarakan tentang pembatalan itu, dengan Eugene Todd Tweeting, “Saya tidak faham mengapa FTP akan membiarkannya sampai ke tahap ini. Mereka sepatutnya (telah) berkumpul dan mencari cara untuk mula membayar balik.” Adam Junglen berpotensi menjadi optimis apabila dia Tweet, “Jika saya mendapat wang FTP saya, keluarga saya akan mendapat Krismas yang paling sakit,” manakala Brad “Yukon” Booth mengambil pendekatan yang lebih pesimis dalam Tweeting, “FTP bermaksud Mengisi Poket Mereka. ”

Walaupun penarikan balik lesen Full Tilt nampaknya merupakan perlawanan akhir, masih banyak yang perlu diputuskan dengan skandal itu. Adakah syarikat akan memfailkan muflis atau adakah mereka akan mencari pelabur mereka untuk menyelamatkan syarikat? Adakah pemain akan dibayar balik di seluruh dunia? Adakah mana-mana pemain utama dalam operasi syarikat itu akan menghadapi pertuduhan jenayah yang lebih serius? Skandal Full Tilt Poker adalah cerita yang harus dimainkan dengan baik pada tahun yang akan datang.